Webtilgængelighed

Webtilgængelighed

Tilgængelighedserklæring

Aarhus universitet forpligter sig til at gøre hjemmesiden dbd.au.dk tilgængelig, jf. loven om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer (Webtilgængelighedsloven)

Hvis indholdet af individuelle sider på sitet ikke er tilgængeligt i henhold til reglementet, har du mulighed for at kontakte Aarhus Universitet om, at hjemmesiden ikke overholder lovkravene om webtilgængelighed. Derudover har du også mulighed for at anmode om information, som relevante offentlige myndigheder har undtaget efter § 1 stk. 5 (indholdsfritagelse) og § 3 stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

I tilfælde af dette bedes du kontakte det ansvarlige kontor på:

Institut for Forretningsudvikling og Teknologi, Aarhus Universitet
E-mail: btech@au.dk
Telefon: +45 87 16 47 00

Undlad venligst at oplyse fortrolige eller følsomme personoplysninger, såsom CPR-numre og helbredsoplysninger, når du kontakter Aarhus Universitet.

Overholdelsesstatus

Aarhus Universitet skal som offentlig institution angive, i hvilket omfang hjemmesiden dbd.au.dk overholder tilgængelighedskravene fra den harmoniserede EN 301 549 standard. Overholdelsesstatussen er angivet som følger:

Hjemmesiden dbd.au.dk overholder delvist standarden (imødekommer de fleste krav).

Derudover oplyser Aarhus Universitet, at hjemmesiden har gennemgået en omfattende selvrevision og selvevaluering. Aarhus Universitet beskriver evalueringsmetoden således:

Aarhus Universitet foretog i 2020 en omfattende tilgængelighedsundersøgelse af dbd.au.dk. En ekspertevaluering og teknisk test, samt en kvalitativ test er blevet gennemført. Aarhus University scanner løbende sitet for tilgængelighed ved hjælp af et automatisk testværktøj.

Afvigende indhold

Afvigende indhold er opdelt i følgende kategorier og omhandler funktioner eller indhold, der:

  1. Ikke overholder webtilgængelighedsloven
  • Elementer ikke er korrekt mærket

Der er eksempler på elementer, såsom tabeller og især PDF-filer, hvor der mangler korrekt mærkning. Dette inkluderer manglende overskrifter og utilgængelige dokumenter.

  • Misvisende og ufuldstændige link tekster

Der er eksempler på link tekster, der vurderes til at være mangelfulde og ikke advarer brugeren om ændringer i konteksten, især i forhold til links, der linker til PDF’er og eksterne sites.

  1. Forårsager uforholdsmæssig byrde
  • Nye PDF-filer og tabeller vil blive skabt med udgangspunkt i retningslinjerne fra webtilgængelighedsloven. Ældre, samt arkiverede PDF-filer vil ikke blive inkluderet. Aarhus Universitet bemærker i dette tilfælde en uforholdsmæssig stor byrde, der ville medføre en restaurering, forberedelse og genskabelse af dette indhold, hvor dele af det allerede er arkiveret.
  • Derudover er hjemmesiden dbd.au.dk en informationsside, hvis indhold er oprettet før WCAG-reglerne trådte i kraft. Dette inkluderer PDF- og videoindhold. Aarhus Universitet påberåber sig også byrdens uforholdsmæssighed med hensyn til dette indhold.

Initiativer til at opnå en bedre implementering af webtilgængelighed

Aarhus Universitet beskriver sine initiativer for at opnå en bedre evalueringsmetode af webtilgængelighed på følgende måde:

De specifikke fejl og udeladelser beskrevet i tilgængelighedserklæringen bliver gennemgået og rettet. Især blev fokusset på at gøre PDF’er og tabeller tilgængelige i 2020, vurderet. Nye PDF’er og tabeller vil blive skabt i henhold til retningslinjerne. For at sikre webtilgængelighed på dbd.au.dk bliver vejledninger og andet materialer til webredaktører, omkring brugen af CMS-systemet, opdateret løbende. Aarhus Universitet udfører løbende automatiserede tilgængelighedstest af sitet, samt kvalitative test.

Håndhævelse af Webtilgængelighedsloven

Aarhus Universitet overvåger løbende om webtilgængelighedsloven bliver overholdt.

I tilfælde af tekniske problemer, herunder problemer med læsning af hjemmesiden forårsaget af den anvendte software eller andre problemer af teknisk eller softwaremæssig karakter, skal producenten eller udgiveren af softwaren kontaktes før Aarhus Universitet.

Hvis der opstår et problem med hensyn til webtilgængeligheden (WCAG), bedes du kontakte Aarhus Universitet for at få løst problemet. Det gør du via kontaktoplysningerne i begyndelsen af ​​denne tilgængelighedserklæring.

bubble